blog photo

حساسیت یا آلرژی در فصل بهار

۱۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۵

زمانی که سیستم ایمنی یک فرد نسبت به یک ماده به نام حساسیت‌زا یا آلرژن بیش از اندازه واکنش نشان دهد این فرد مبتلا به حساسیت یا آلرژی است. بدن فرد دچار حساسیت فصلی به طور مداوم آنتی‌بادی‌هایی را تولید می‌کند که وارد سلول‌ها شده و باعث آزاد شدن هیستامین و سایر مواد شیمیایی می‌شوند. هیستامین باعث گشاد شدن رگ‌ها می‌شود و با ایجاد ورم بینی و ورم چشم از وارد شدن آلرژی به بدن جلوگیری می‌کند. افراد زیادی در دنیا وجود دارند که با قرار گرفتن در فصل بهار با حساسیت‌های فصلی مواجه می‌شوند که باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی برای آن‌ها می‌شود.

نشانه‌های حساسیت فصل بهار

در بدن افراد مبتلا به حساسیت بهاری آنزیمی ترشح می‌شود که باعث متورم شدن بافت‌ها و گشاد شدن عروق خونی می‌گردد. این آنزیم باعث بروز مشکلات تنفسی، شوک و حمله قلبی است. علت همه واکنش‌هایی که در نتیجه حساسیت فصلی به وجود می‌آید همین آنزیم است، که میزان این آنزیم در زن‌ها بیشتر از مرد‌ها است‌. همچنین در بدن این افراد هیستامین نیز ترشح می‌شود که علت اصلی آبریزش بینی و آبریزش چشم است. با توجه به اینکه چه ماده‌ای باعث به وجود آمدن آلرژی یا همان حساسیت فصلی شده است علائم آن می‌تواند متفاوت باشد. به طور کلی واکنش‌های آلرژیک می‌تواند در سینوس‌ها، راه‌های هوایی، پوست، روده، چشم و بینی رخ دهد. به این صورت که باعث تولید بیش از اندازه موکوس، عطسه کردن، آبریزش بینی، آبریزش چشم، تحریک گلو، کاهش تمرکز، سیاهی زیر چشم، خارش چشم گوش و بینی، سرفه، کهیر(موارد نادر)، نوسانات خلقی و فشار خون پایین شود.

 

حساسیت به گرده گیاهان در فصل بهار

 یکی از شایع ترین علت‌های بروز حساسیت گرده گل است. گرده گل پودرهای بسیار ریزی هستند که چمن‌ها، علف‌های هرز و درختان تولید می‌کنند تا بتوانند گیاهان هم گونه خود را بارور کنند. بسیاری از افراد زمانی که در محیطی از گرده گل نفس می‌کشند پاسخ ایمنی نامطلوبی از بدن خود دریافت می‌کنند.

به طور کلی سیستم ایمنی بدن انسان از ورود میکروب‌ها مثل ویروس و باکتری به بدن جلوگیری می‌کند، و در مقابل آن‌ها دفاع می‌کند. زمانی که یک فرد به گرده گل آلرژی دارد سیستم ایمنی بدن به طور اشتباهی فکر می‌کند گرده گل یک عامل مهاجم است و مواد شیمیایی را ترشح می‌کند تا بتواند با گرده گل مبارزه کند. این یک وضعیت آلرژیک است که می‌تواند علائم آزاردهنده زیادی داشته باشد؛ مثل گرفتگی بینی، آبریزش چشم و عطسه. بعضی از افراد فقط در فصولی از سال مبتلا به آلرژی گرده گل هستند در حالی که عده‌ای دیگر در تمام طول سال دچار آلرژی هستند.

 

درمان حساسیت‌های بهاری

استفاده از غذاهای مناسب فصل بهار

غذاهایی مانند بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، آش، قره قروت،کاهو سکنجبین و سمنو از بهترین و سبک ترین غذاهایی هستند که برای فصل بهار توصیه می‌شوند و ویتامین و انرژی زیادی دارند. نوشیدن آب دوغ، آب ماست، ماءالشعیر سنتی که مواد شیمیایی نداشته باشد، شربت آلبالو، لیمو، سکنجبین، غذاهایی با طبع گرم و خشک، شیرینی و گوشت زیاد برای این فصل توصیه می‌شود.

 

دم‌نوش‌های ضد خارش و درد گلو

بسیاری از افرادی که مبتلا به حساسیت فصلی هستند از خارش‌گلو شکایت دارند. این خارش گاهی آنقدر زیاد می‌شود که فرد کلافه می‌شود. در طب سنتی برای این افراد دمنوش‌هایی پیشنهاد می‌شود، که یک بار در روز نوشیدن آن توصیه می‌شود. ده گرم گل بنفشه و شکرتیغال را در دو لیوان آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آن را بجوشانید تا به اندازه یک لیوان از آن باقی بماند. دمنوش حاصل را صاف کنید و قبل از خواب بخورید. افرادی که خارش گلوی شدیدتری دارند می‌توانند علاوه بر شب صبح بعد از بیدار شدن هم یک لیوان دیگر میل کنند.

 

    خانه

    ۰

    سبدخرید

    جستجو